Koronabirusa. Ikastolen elkartearen lehentasunak.

Jose Luis Sukiak, Ikastolen elkarteko zuzendari nagusiak koronabirusa dela-eta sortutako egoeraren aurrean elkartearen lehentasunak zein diren azaltze ditu bideo honetan. Lehenbizikoa osasuna da. Horren baitan, langileek, ahal den guztietan, etxetik lan egiteko gomendioa zabaldu eta bultzatu dugu. Beste lehentasunetako bat da hezkuntza zerbitzua bermatzea. Horretarako, Ikastolen Elkartetik eskura ditugun baliabide guztiak jarri ditugu ikastolen eskuetan, Read more about Koronabirusa. Ikastolen elkartearen lehentasunak.[…]

Bazkalostekoa LH: Sormen gunea

Sormen gunean Euskal Herriko hainbat margolariri omenaldia egin diegu. Euren obrak inspirazio moduan hartu eta, teknika ezberdinen bidez, gure bertsioak eginez. Teknika hauek erabiki ditugu: rotulkiarekin, arkatzez, tenperekin, hostotxoak itsatsiz¬† eta collage bidez. Hauek izan dira ispirazio moduan hartu ditugu margolariak: Alejandra Icaza, Clara Gangoitia, Gentz del Valle, Mentxu Gal eta Amaia Estornes. Eta hauek Read more about Bazkalostekoa LH: Sormen gunea[…]

Jantokia: ogia baino gehiago

Urtarrilean LH1ekoekin (gela bat ostiral bakoitzeko) ogiaren inguruko hainbat ekintza burutu genituen. Helburu moduan ikasleek ogia zer zerealekin egin daitekeen, eta zer erabilera izan ditzakeen ikastea izan zen. Honetarako hiru ekintza prestatu genituen talde txikietan egiteko. Alde batetik, zereal ezberdinen argazkiekin¬† “Memory”ra jolastu genuen, eta bakoitzak ezagutzen zituen zerealak aipatzen joan zen. Beste postu batean Read more about Jantokia: ogia baino gehiago[…]

“Zaindu janaria” proiektua: hondakinen pisaketa

Abenduan aurreikusi genuen moduan, urtarrilean Zaindu janaria proiektuaren barruan janari hondakinen pisaketarekin hasi gara. Garapen iraunkorreko helburuak (GIH) jarraituz, uste dugu, janari hondakinen murrizketa aurrerapauso garrantzitsua litzatekeela. Soberakin gehien izan duten platerak zeintzuk diren ezagutzeko aukera ematen digu, eta hauek murrizteko bideak aztertu ditzakegu. Gainera, ikasleen partaidetza erabatekoa da, eurek baitira neurketak egiten dituztenak eta Read more about “Zaindu janaria” proiektua: hondakinen pisaketa[…]