5 iraila, 2017

Jantokia

Ortutik platerera

07:00etan sartzen dira sukaldariak Kurutziagako sukaldean. 700 ikasleri jaten emateko, goizean goizetik ibili beharra dago. Haurtzaindegikoak 11:30ean joaten zaizkie janariaren bila. 12:00etan, berriz, hiru urteko umeak ilaran joaten dira jantokira bazkaltzera. Horrela, txandetan antolatuta, 700 bat ikasleri jaten ematen diete egunero.

Kurutziagako sukaldean prestatzen diren barazkiek hiru berezitasun dituzte: bertokoa, sasoikoa eta ikastolako sukaldean prestatutakoa izatea. Horretarako, Durangaldeko hiru baserritarrek ortuko produktu freskoekin hornitzen dute ikastola. Sukaldariagaz astero berba egiten dute momentu bakoitzean ortuan zer barazki duten esateko. Sasoikoa kontsumitzea horixe da: ortutik platerera.

Kurutziagan bertan prestatzen da janari guztia.

Umearen garapen eta premiei egokitutako menuak ditugu, bai nahiei erantzuteko (begetarianoak e.a.), bai premia bereziei erantzuteko (alergiak, zeliakoak e.a).

Ondoko hauek dira jantokiko turnoak:
• 1. txanda: 11:50ean – 0, 1 eta 2 urte.
• 2. txanda: 12:00etan – 3, 4 eta 5 urte.
• 3. txanda: 12:30etan – LH2, 3 eta 4 mailak.
• 4. txanda: 13:10etan – 5 eta 6 mailak.
• 5. txanda: 13:25-13:45 – DBHkoak.